Džiovinti vaisiai

Frazę „valgykite daugiau vaisių ir daržovių“ girdime nuo pat vaikystės. Žmonija visais laikais mėgo vaisius: jie skanūs, lengvai virškinami, aprūpina organizmą greita energija. Antropologai teigia, kad beždžionės ir pirmykščiai žmonės labiau mėgo saldaus skonio vaisius, nes pastebėjo, kad tarp saldžių vaisių kur kas rečiau pasitaiko nuodingų. Pirmykštės medžioklių gentys ieškojo laukinių vaisių ir uogų, bet, išmokę dirbti žemę, patys pradėjo auginti vaisius vedančius krūmus ir medžius. Taip pat išmoko džiovinti vaisius, taigi galėjo maitintis jais ir ne sezono metu. Šiandien vaisiai vertinami už maistingumą ir malonų skonį. Juose gausu ląstelienos, vitaminų ir mineralų. Manoma, kad vaisiuose esantys pigmentai ir kiti cheminiai junginiai, suteikiantys jiems ryškią spalvą, turi antioksidantinių savybių. Dietologai ragina kasdien suvalgyti 2-3 porcijas kuo skirtingesnių spalvų vaisių. Šviežių vaisių racioną patariama paįvairinti džiovintais vaisiais.

Džiovintuose vaisiuose labai mažai vandens, todėl beveik visus džiovintus vaisius galima laikyti metus ir ilgiau. Energijos ir maistinių medžiagų kiekis juose yra didesnis nei šviežiuose.

Džiovinti svarainiai 100g

Džiovinti svarainiai 100g

2,50

Džiovinti griežinėliais supjaustyti svarainiai. Su cukrumi. Skanu valgyti vienus ar dėti į kitus .....

Džiovinti rabarbarai 100g

Džiovinti rabarbarai 100g

2,50

Rabarbarų cukatos – tai džiovinti gabalėliais supjaustyti rabarbarai su cukrumi. Gaminama iš.....

Susisiekite su mumis

+370 698 04603
+ 370 29 88 99
vita@bimbam.lt

Facebook